Groen in denken én doen!

1 mei 2023

In onze infographic laten wij graag zie hoe keuzes, klein of groot, er dagelijks toe doen.

Groen in denken én doen!

Hotel de Zeeuwse Stromen is uniek gelegen op slechts 300 meter van de kust. Wie met de natuur leeft en op een plek als Renesse woont en werkt, staat anders in het leven. De biologische diversiteit is ongekend. Dat bewustzijn was er al sinds de allereerste dag dat De Zeeuwse Stromen haar deuren -intussen alweer ruim 25 jaar geleden- heropende.

In 2023 is het devies nog steeds: "Laten we de natuur zo min mogelijk tot last zijn". Hoe kunnen we zo energieneutraal mogelijk functioneren, zónder in te leveren op het comfort van onze gasten? In onze infographic laten wij graag zie hoe keuzes, klein of groot, er dagelijks toe doen. 

Wij delen graag een aantal feitjes met jullie. Zo weten wij jaarlijks ruim 50.000 tot 60.000 m3 gas te besparen dankzij een totaal van 40 zonneboilerpanelen die op het dak van ons hoofdgebouw staan. Of wat te denken van bijvoorbeeld ons centraal koelsysteem, waarbij warmte (vrijkomend bij koelprocessen voor bijvoorbeeld koelingen en vriescellen) wordt opgevangen middels een warmtewisselaar. De toepassing? Het verwarmen van onze beide zwembaden. Trekt u een baantje in ons (buiten)zwembad, dan is dat niet alleen vanuit sportief oogpunt verantwoord!

Dagelijkse keuzes, groot of klein, kunnen gaandeweg het jaar een enorme (positieve) impact hebben. Meer weten? Bekijk onze infographic en kom meer te weten over onze groene projecten. 

Infographic