"Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen; 25 jaar na de heropening"

1 juli 2022

Al 25 jaar gastvrij, markant en bovenal voor iedereen een tweede thuis!

"Hotel-Congrescentrum de Zeeuwse Stromen; 25 jaar na de heropening"

Juli 2022. Deze maand is het exact 25 jaar geleden dat Hotel-Congrescentrum haar deuren heropende na de brand van 1996. De Zeeuwse Stromen, een familiebedrijf met -durven wij te zeggen- een rijke historie. 

Hotel de Zeeuwse Stromen mag ondertussen 25 kaarsjes uitblazen na haar heropening op 12 juli 1997. De tijd heeft niet stilgestaan, en dat heeft het hotel ook niet. Altijd in beweging. Met de golven mee, en soms ondeugend tegen de stroming in. Hotel de Zeeuwse Stromen. Gastvrij, eigenzinnig, maar voor iedereen een tweede thuis.

Een leuk detail is wellicht het feit dat het hotel al eerder, namelijk in 1984, een 25-jarig jubileum wist te vieren. Het vieren van een 25-jarig bestaan is een heuglijk feit, laat staan tweemaal. We beseffen ook heel goed dat we het behalen van deze mijlpalen mede te danken hebben aan onze gasten. Zonder gasten is het immers onmogelijk om een hotel draaiend te houden. De waarheid hiervan werd voelbaar duidelijk toen ons geliefde hotel vorig haar deuren sloot vanwege COVID. Een leeg hotel. Geen bedrijvigheid in en rond de receptie, geen gezellig geroezemoes vanuit ons restaurant... Dat gemis bevestigde eens te meer dat ons hotel zoveel meer is dan een verzameling van beton en steen. het daadwerkelijke onderscheid, de fundamenten, dat zijn de mensen. Gasten, collega's, relaties... Deze maand zullen we dan ook ten volle benutten om eenieder in het zonnetje te zetten. Houd onze sociale kanalen dan ook goed in de gaten om niks hiervan te missen. 

...En oja, ondertussen is ook ons zeer fraaie (tijdelijke) jubileumlogo onthuld. Wat het logo -buiten haar visueel aantrekkelijke vormgeving- nog interessanter maakt, is wellicht de symboliek die met het ontwerp gepaard gaat. De herkomst van het ontwerp verdient dan ook wel een korte toelichting. Ons jubileumlogo is namelijk afkomstig van de hand van de ontwerpers van Deltavorm -onder leiding van Cees Dogger. Wie bekend is met de historie van De Zeeuwse Stromen weet wellicht dat Cees Dogger en Leo van Vliet iets na het midden van de jaren ‘90 De Zeeuwse Stromen hebben gekocht. Met deze overname kunnen we Cees en Leo bestempelen als de grondleggers van de heropening van de Stromen. De herkomst van ons jubileumlogo maakt het cirkeltje dan ook op symbolische wijze rond; (g)oud en vertrouwd!

De levensloop van Hotel-Congrescentrum De Zeeuwse Stromen kent teveel hoogtepunten om zich te laten samenvatten in deze alinea's. Meer weetjes en trivia hebben wij voor u samengevat en ondergebracht op de pagina

De Zeeuwse Stromen in vogelvlucht