Bij De Zeeuwse Stromen beleven we tot nu toe een geslaagde maand juli. Zo hebben we meerdere grote (zakelijke) partijen mogen verzorgen, maar daarnaast kunnen we ook twee geslaagden feliciteren: Emy van Bleijswijk en Ammer van der Zwart. Deze beide toppers feliciteren wij dan ook graag met het behalen van hun welverdiende diploma!
Eerder deze maand wist stagiaire en collega Emy haar studie (praktijkroute) tot Zelfstandig Gastvrouw aan het Scalda in Middelburg succesvol af te ronden. Nadat zij haar diploma in ontvangst heeft genomen, hebben we nog even kort nagepraat over zowel haar opleiding als haar stagetijd bij De Zeeuwse Stromen. Wat is bijvoorbeeld de aantrekkingskracht van het horecavak?
Passie voor het vak heeft Emy met de paplepel ingegoten gekregen. Haar ouders zijn gezamenlijk eigenaar van ijssalon Jumbo in Renesse, waar zij al op jonge leeftijd in contact kwam met gasten. Wanneer we haar vragen wat het vak zo mooi maakt, antwoordt ze zonder aarzelen: “Het contact met de gasten. Ik wil niets liever dan mensen een bijzonder leuke avond bezorgen”. Ze voegt er het volgende aan toe: "Van nature ben ik niet iemand die heel goed stil kan zitten. Het horecavak daagt me voldoende uit en biedt de dagelijkse afwisseling die ik nodig heb. Er is werkelijk geen dag hetzelfde wanneer je werkt in de horeca, en juist dat maakt het zo leuk!"
Wanneer ik Emy vraag of ze zich nog een leuke anekdote over haar stageperiode weet te herinneren, gniffelt ze. Ze vervolgt dat ze zich goed herinnert dat ze nog maar juist aan haar stage bij De Zeeuwse Stromen was begonnen toen Kevin (haar interne begeleider in het restaurant van De Zeeuwse Stromen) haar vroeg of ze het grote dienblad met bier durfde mee te pakken. "Ja", zegt Emy "Dat durfde ik wel. Het was alleen een heel groot blad met 8 grote bieren. Je voelt 'em al aankomen he... alles op de grond. Gelukkig heb ik mezelf snel herpakt en ja, ook hier leer je van". Sowieso kijkt ze met een goed gevoel terug op haar stageperiode, waarin ze ook erg veel heeft geleerd van haar begeleider (tevens onze collega) Kevin de Coster. Ze heeft de vrijheid die ze kreeg met beide handen aangegegrepen om veel te leren, zoals het samenstellen van bijvoorbeeld het wijnarrangement passend bij het afgelopen kerstdiner.
Wat Emy nog wil leren? Wanneer we haar deze vraag voorleggen, hoeft ze niet lang na te denken. "Leidinggeven, daar zou ik nog meer over willen leren. Van huis uit heb ik al het één en ander meegekregen natuurlijk, vanwege onze ijssalon, maar hier liggen voor mij nog kansen om mezelf te ontwikkelen”.
Binnen nu en een aantal weken zit Emy nog eens om de tafel met Don van Vliet (die haar samen met Kevin binnen de muren van De Zeeuwse Stromen heeft begeleid) om te bespreken hoe haar plannen de komende tijd eruitzien. Het is nog toekomstmuziek, maar het lijkt erop dat we Emy ook ná haar stage gaan terugzien bij De Zeeuwse Stromen. Deze gedachte tovert niet alleen een glimlach op het gezicht bij onze gasten, maar evengoed bij ons als collega’s!